Drömfabrikens filmklubb säsongen 2023-2024

Nu har den sista filmen för säsongen 2023-24 visats och filmklubben kommer tillbaka hösten 2024. Filmklubben visar film en gång i månaden, oktober-april. Platsen är Mötesplats Stallarholmen, en trappa upp i Gula Industrihuset, Brogatan 21.  Föreställningarna börjar 18.30


För att få se filmer måste man lösa ett medlemskap i Filmklubben.
Medlemskap löses vid entrén. Medlemskapet för hela säsongen 2023-2024 
(7 filmer) kostar 250 kr. Hoppar man på till våren 2024 är kostnaden 150 kr. 

Det går ej att lösa biljett till enstaka föreställningar på grund av regelverket i licensen från Swedish Film. Vid frågor, kontakta filmansvarige på e-postadressen filmklubben@dromfabriken.net.

Efter filmen öppnar vi ett litet café med kaffe och te med kaffebröd för att ge möjlighet till eftersnack.

 

Onsdag  4 oktober kl 18:30  -  Livet från den ljusa sidan

En romantisk komedi om den osannolika förbindelsen som uppstår mellan tre helt olika New York-bor och de verkar aldrig få ordning på sina respektive liv. Trion består av en snabbkäftad romanförfattare, en servitris som försöker vara en ansvarstagande ensamstående mor och en homosexuell konstnär som aldrig blir nöjd med sina målningar. Det är genom en fjärde komplicerad personlighet som de får kontakt - nämligen en hund vid namn Verdell.

 

Onsdag 1 november kl 18:30  -  Green Book

Peter Farrellys film ”Green Book” är döpt efter den lilla manual som afro-amerikaner i USA kunde följa för att hitta restauranger och motell där de var välkomna under eventuella bilresor i mitten på 1900-talet. År 1962, när nattklubbsvärden och utkastaren Anthony “Tony Lip” Vallelonga tillfälligt befinner sig utan arbete, går han med på att köra musikern Dr. Don Shirley på en tvåmånaders turné i djupaste amerikanska södern.

 

Onsdag 6 december kl 18:30  -  Unga Astrid

När Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv. Det var en händelse som gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid och den sagoberättare en hel värld kom att älska. Det här är berättelsen om när en ung Astrid, trots tidens förväntningar och religiösa påbud, bestämde sig för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta.

 

Onsdag 10 januari 2024 kl 18:30  -  Pappa Marianne

Efter att ha brutit upp med pojkvännen återvänder Hanna, 28, till Alingsås för ett vikariat på lokalnyheterna. När hennes älskade pappa, prästen med det stora skägget, avslöjar att han egentligen vill vara Marianne vänds Hannas värld upp och ner. Men för pappa Marianne finns ingen återvändo, hon måste äntligen få vara den hon är. Det blir en omtumlande resa för Hanna som varken kände sig själv eller sin pappa så väl som hon trodde.


 

Onsdag  7 februari kl 18:30  -  Fences

FENCES utspelar sig i 1950-talets Pittsburgh, och berättar om den tidigare basebollspelaren Troy Maxson som kämpar för att försörja de han älskar i en ny hård verklighet. Den nya livssituationen ger upphov till ansträngda relationer till såväl vänner som familj. Oscarsvinnaren Denzel Washington och Oscarsvinnaren Viola Davis levererar årets starkaste rollprestationer.


 

Onsdag 6 mars kl 18:30  - Allt eller inget

Sex arbetslösa män låter sig inspireras av en grupp manliga strippare, och hoppas på att kunna tjäna en förmögenhet på att göra sin egen strip-show - men med en liten detaljs skillnad. De tänker visa "allt eller inget". En varm, charmerande och hysteriskt rolig berättelse om hur dessa sex män blir vänner, och upptäcker sin inre styrka och modet att visa sig som de egentligen är.


 

Onsdag  3 april kl 18:30  -  Grandmother

En självdestruktiv tonåring stängs av från skolan, som straff ombeds han ta hand om sin griniga och alkoholiserade farmor. Väl inflyttad i hennes hem börjar en galen tid, men ju mer tid de tillbringar tillsammans desto mer vänder hans liv och deras förståelse för varandra djupnar på ett sätt de inte hade kunnat föreställa sig innan.