Drömfabrikens filmklubb säsongen 2020-2021

Vi kikar nu på möjligheterna att köra igång filmklubben på ett coronasäkert sätt i oktober! Onsdag 23/9 kl 18.30 gör vi ett test där vi visar "Darkest Hour" (som blev inställd i april). 

Filmklubben visar film en gång i månaden, oktober-april. Platsen är Mötesplats Stallarholmen, en trappa upp i Gula Industrihuset, Brogatan 21. Föreställningarna börjar 18.30


För att få se filmer måste man lösa ett medlemskap i Filmklubben.
Medlemskap löses vid entrén. Medlemskapet för hela säsongen 2020-2021 
(7 filmer) kostar 250 kr. Hoppar man på till våren 2021 är kostnaden 150 kr. 

Det går ej att lösa biljett till enstaka föreställningar på grund av regelverket i licensen från Swedish Film. Vid frågor, kontakta filmansvarige Torsten Sköld 070 - 590 61 61 eller mail till filmklubben@dromfabriken.net

Efter filmen öppnar vi ett litet café med kaffe och te för att ge möjlighet till eftersnack.

 

Hösten 2019

Onsdag 2/10 kl 18.30

Guernseys Litteratur- och Potatisskalspajssällskap
(2 tim 3 min)

London, 1946. Den karismatiske författaren Juliet får ett brev från en medlem av en mystisk litteraturklubb startad på den nazi-ockuperade ön Guernsey. Nyfiken på vilka som ligger bakom brevet bestämmer hon sig för att besöka ön. Där möter hon de härligt excentriska medlemmarna i Guernseys litteratur- och potatiskalspajssällskap, inklusive Dawsey, den lite mystiska men fascinerande mannen som skrivit brevet. Allteftersom krigstidens hemligheter uppenbaras blir Juliet alltmer fäst vid ön, bokklubben och Dawsey vilket kommer att förändra hennes liv för alltid.

 

Onsdag 6/11 kl 18.30

The wife  (1 tim 36 min)

Joan Castleman är gift med en av alla dessa män som tror att de äger världen, men som inte vet hur han ska ta hand om sig själv eller någon annan. Han är också en av USA:s mer framstående romanförfattare, som snart kommer att få Nobelpriset i litteratur. Joan, lika perfekt som vacker, har de senaste 40 åren helt ignorerat sina egna författartalanger och i stället satsat allt på makens karriär. Nu har hon slutligen fått nog. "The Wife" avslöjar ett känt äktenskap som har nått bristningsgränsen, och berättas med ett smarta och provokativa tonfall, en historia som bygger på en stundens uppenbarelse för Joan Castleman


 

Onsdag 4/12  kl 18.30

Blåsningen  (2 tim 9 min)

En efterfrågad klassiker gjord med "glimten i ögat" från 1973 som blev en biosuccé världen över! Tillsammans med Luther Coleman rånar Johnny Hooker en man som visar sig bära på en enorm summa pengar. Luther blir dock inte lika förtjust och drar sig ur det hela. För sent står det klart att de rånat en man som arbetar för den inflytelserike, hårde spelkungen Doyle Lonnegan från New York. När Hooker finner Luther brutalt mördad, beslutar han sig för att söka upp Luthers kamrat Henry Gondorff. Gondorff blir chockad över beskedet om Luthers död, och lovar att utkräva hämnd. Tillsammans planerar de båda att utsätta Lonnegan för århundradets bluffkupp som sedan sätts i verket!

Våren 2020

Onsdag 8/1 kl 18.30

Spionernas bro (2 tim 23 min)

Tom Hanks spelar advokaten James Donovan som på 60-talet hamnar mitt i kalla kriget när CIA ger honom i uppdrag att förhandla fram frigivningen av en tillfångatagen amerikansk pilot. En sann historia i regi av Steven Spielberg baserat på ett manus av bröderna Coen. 

Onsdag 5/2 kl 18.30

Sameblod (1 tim 50 min)

SAMEBLOD vann fyra guldbaggar under 2018 års Guldbaggegala: Bästa kvinnliga huvudroll - Lene Cecilia Sparrok, Bästa manus - Amanda Kernell, Bästa klipp - Anders Skov samt Guldbaggens publikpris.- Elle Marja går på samisk internatskola med sin lillasyster och ska snart ta över som renskötare i familjen. Samtidigt drömmer hon om ett annat liv, långt borta från bybornas hårda ord och förakt och skolans kadaverdiciplin och kolttvång. Allt faller samman efter de rasbiologiska undersökningarna som hålls på skolan och Elle Marja bestämmer sig föratt lämna allt och bli svensk. Hon stjäl sin svenska lärarinnas kläder och identitet och rymmer till Uppsala - men att byta liv visar sig vara mycket svårare än hon trodde.

 

Onsdag 4/3  kl 18.30

I morgon börjar allt (1 tim 58 min)

Samuel, en man vars bekymmerslösa liv på Franska Rivieran vänds upp och ner när Kristin, som han haft en kortare romans med, plötsligt dyker upp och presenterar honom för deras nyfödda dotter Gloria. Kristin överlämnar Gloria med varm hand i hans vårdnad. Samuel som inte är riktigt redo för att plötsligt bli ensamstående pappa bestämmer sig för att följa efter Kristin till London och lämna tillbaka dottern. Men Kristin går inte att hitta och Samuel upptäcker till sin egen förvåning att han faktiskt inte är helt hopplös som pappa, bara lite okonventionell. Åtta år senare dyker Kristin plötsligt upp igen med en högst oväntad nyhet.

 

Onsdag 1/4 kl 18.30
Visningen inställd pga smittspridningsrisk

Darkest hour (2 tim 5 min)

Vinnare av två Oscar: Bästa manliga huvudroll,Bästa Make-up (2018) - En spännande och verklighetsbaserad berättelse som utspelar sig i början av Andra världskriget, under Winston Churchills första tid som premiärminister. Nyss tillträdd ställs Churchill inför ett av hans mest avgörande val: att försöka mäkla fred med Nazityskland, eller att stå upp för sina ideal och tron på sin nations suveränitet. Medan de till synes ostoppbara tyska styrkorna breder ut sig över den europeiska kontinenten, utmanad av en oförberedd allmänhet, en skeptisk kung och till och med sitt eget parti, måste Winston Churchill ta sig igenom sitt livs mörkaste timme. Detta genom att samla en nation, och försöka förändra världshistorien.