Drömfabrikens filmklubb säsongen 2018-2019

Nu har Drömfabrikens filmklubb tagit en paus och startar igen oktober 2019. Filmklubben visar film en gång i månaden, oktober-april. Platsen är Mötesplats Stallarholmen, en trappa upp i Gula Industrihuset, Brogatan 21. Föreställningarna börjar 18.30


För att få se filmer måste man lösa ett medlemskap i Filmklubben.
Medlemskap löses vid entrén. Medlemskapet för hela säsongen 2018-2019 
(7 filmer) kostar 250 kr. Hoppar man på till våren 2019 är kostnaden 150 kr. 

Det går ej att lösa biljett till enstaka föreställningar på grund av regelverket i licensen från Swedish Film. Vid frågor, kontakta filmansvarige Torsten Sköld 070 - 590 61 61 eller mail till filmklubben@dromfabriken.net

Efter filmen öppnar vi ett litet café med kaffe och te för att ge möjlighet till eftersnack.

Hösten 2018

Onsdag 3/10 kl 18.30

Skönheten i allt  (1 tim 55 min)

När en framgångsrik reklamare drabbas av en personlig tragedi och drar sig tillbaka från livet skapar hans vänner en drastisk plan för att nå honom innan han förlorar allt. Genom att drivas till gränsen tvingas han nu möta sanningen på ett oväntat och djupt mänskligt vis. Ett drama om hur stor sorg kan innehålla vackra ögonblick och hur kärlek, tid och död tillsammans utgör ett liv värt att leva.

Onsdag 7/11 kl 18.30

Kvinnan från Brest  (2 tim 8 min)

Hennes avslöjanden har skakat om hela läkemedelsindustrin i Frankrike och tvingat fram nya rutiner. Filmen är baserad på boken "Mediator 150 mg: Combien de morts?" av läkaren Irène Frachon och som har beskrivits som en fransk ”Erin Brockovich”.

Onsdag 5/12 kl 18.30

Förr eller senare exploderar jag  (2 tim 1 min)

Hazel och Gus är två ovanliga tonåringar som har en hel del gemensamt; en kvick och syrlig humor, ett förakt för det traditionella och en kärlek som tar med dem, och oss, på en oförglömlig resa. Förr eller senare exploderar jag är en gripande och livsbejakande kärlekshistoria mot alla odds. 

Våren 2019

Onsdag 9/1 kl 18.30

Sånger från Manhattan (1 tim 40 min)

Förförd av drömmar om att lyckas i den stora staden flyttar Greta och hennes pojkvän Dave till New York för att fullfölja sin passion för musik. Men när Dave får ett stort solo-kontrakt blir Greta lämnad på egen hand. Hennes liv tar en ny vändning när en desillusionerad musikproducent snubblar in på den lokala baren där hon framför en av sina låtar.

Onsdag 6/2 kl 18.30

Three billboards outside Ebbing (1 tim 51 min)

Vinnare av två Oscar: Bästa kvinnliga huvudroll, Bästa manliga biroll (2018) - Filmen handlar om den förtvivlade mamman Mildred Hayes som är frustrerad över den lokala polisens brist på framgång att hitta hennes dotters mördare. Mildreds dotter har våldtagits och dödats men polisen har gett upp och hon sätter nu hårt mot hårt.

Onsdag 6/3  kl 18.30

The shape of water  (1 tim 58 min)

Elisa jobbar på ett statligt laboratorium. En dag upptäcker hon och hennes kollega Zelda ett hemligstämplat experiment och hennes liv förändras drastiskt. En annorlunda saga som utspelar sig under kalla kriget i USA år 1962.

Onsdag 3/4 kl 18.30

The greatest showman  (1 tim 40 min)

P.T Barnum hade visionen att skapa den största och mest spektakulära föreställning som världen skådat. Upplev musikalen om showbiz födelse, baserad på verkliga händelser, men i P.T. Barnums anda överströdd med stjärnstoff för en upplevelse som är större än livet.