Drömfabrikens filmklubb säsongen 2022-2023

Nu är filmklubbssäsongen över för den här gången! Filmklubben visar film en gång i månaden, oktober-april. Platsen är Mötesplats Stallarholmen, en trappa upp i Gula Industrihuset, Brogatan 21.  Föreställningarna börjar 18.30


För att få se filmer måste man lösa ett medlemskap i Filmklubben.
Medlemskap löses vid entrén. Medlemskapet för hela säsongen 2022-2023 
(7 filmer) kostar 250 kr. Hoppar man på till våren 2023 är kostnaden 150 kr. 

Det går ej att lösa biljett till enstaka föreställningar på grund av regelverket i licensen från Swedish Film. Vid frågor, kontakta filmansvarige Torsten Sköld 070-590 61 61 eller mail till filmklubben@dromfabriken.net

Efter filmen öppnar vi ett litet café med kaffe och te med kaffebröd för att ge möjlighet till eftersnack. Vi kommer under denna säsong inte att publicera alla filmer vid säsongens start. Vid kaffet efter varje film ges medlemmarna i klubben möjlighet att påverka vilken film som visas nästkommande månad. På detta sätt hoppas vi få ett större engagemang från fler när det gällar filmvalen.
 

Onsdag 5 oktober kl 18:30  -  JOJO Rabbit

"Jojo Rabbit" är en andra världskriget-satir om en ensam tysk pojke vars världsbild vänds upp och ned när han upptäcker att hans mamma gömmer en ung judisk flicka på vinden. Med hjälp av sin idiotiska låtsasvän Adolf Hitler måste han nu konfrontera sina nationalistiska fördomar. 

Onsdag 2 november kl 18:30  -  En runda till

Det finns en teori om att människan är född med en halv promille för lite. Vi känner alla till att alkohol i blodet öppnar sinnet för omvärlden, problemen verkar mindre och kreativiteten ökar. Efter det första glaset flyter samtalen lättare och nya möjligheter öppnar sig. Martin är gymnasielärare. Han känner sig gammal och trött och hans äktenskap har gått i stå. Uppmuntrad av teorin inleder Martin och hans tre vänner ett experiment att ständigt vara alkoholpåverkade.

 

Onsdag 7 december kl 18:30  -  Nomadland

En liten stad i Nevadas glesbygd drabbas hårt av den ekonomiska krisen. En kvinna, Fern, packar sin skåpbil och lämnar sin hemstad efter att ha förlorat allt. Hon ger sig ut på en resa genom den amerikanska västern för att leva som en nomad, en okonventionell livsstil i den amerikanska västerns storslagna landskap. Under resans gång blir hon nära vän med andra nutidsnomader. En starkt gripande berättelse om hopp och livskraft av regissören Chloé Zhao.

Onsdag 11 januari kl 18:30  -  Once upon a time in Hollywood

Quentin Tarantinos "Once upon a time in Hollywood" utspelar sig 1969 i Los Angeles, där allt håller på att förändras. Tv-stjärnan Rick Dalton och hans stuntman Cliff Booth navigerar genom en industri som de knappt känner igen längre. Den nionde filmen från manusförfattaren och regissören har en stor ensemble och flera historier i en hyllning till de sista ögonblicken i Hollywoods gyllene era.
 

Onsdag  1 februari kl 18:30  -  A Beautiful Mind

"A Beautiful Mind" är den sanna historien om nobelpristagaren i matematik, John Forbes Nash Jr. Filmen utspelar sig under 50-talet där Forbes Nash Jr. formulerade sin matematiska teori den så kallade Game theory, som han 40 år senare skulle tilldelas Nobelpriset för. Trots att vi i dag ser honom som ett av de största matematiska genierna under vår tid, klassades han som schizofren av sin samtid.
 

Onsdag 1 mars kl 18:30  -  Blues Brothers

En festlig musikkomedi som blivit något av en kultfilm! När Jake Blues släpps från fängelset, blir han hämtad av sin bror Elwood. De åker och hälsar på de nunnor som de växte upp hos. De får veta att hemmet inte längre stöds av kyrkan utan måste säljas. Enda chansen att rädda det är att de 5 000 dollar som är skattepengar för fastigheten, betalas in inom 11 dagar. För att få ihop pengarna sätter bröderna ihop sitt gamla bluesband igen för att ge en stor stödgala där många kända artister, förutom de själva, medverkar. Men de har hunnit skaffa sig många fienden på vägen. Hinner de få ihop pengarna i tid för att rädda hemmet?

 

Onsdag  5 april kl 18:30  -  Återstoden av dagen

En butler som offrar kropp och själ i sitt arbete åren före Andra Världskriget inser försent hur vilseledd han är av sin lojalitet och hur mycket han försakat av sitt eget liv. James Stevens är av Guds nåde den perfekte butlern. Utanför rasar klasskampen i 1930-talets England men i salongerna på Darlington Hall är världshistoria på väg att skrivas. Premiärministern är nämligen beredd att teckna ett underhållsavtal med representanter för Nazi-Tyskland. I kulisserna ser Mr. Stevens till att allt är perfekt. Tidningarna stryks innan de bärs in till läsaren, dukarna stärks och borden dukas med millimetrars passform. Att visa känslor eller få känslomässiga utbrott är förbjudet i Mr. Stevens värld. Den ena dagen är den andra dagen lik tills den livfulla Miss Kenton dyker upp och sätter mer än Mr. Stevens moralbegrepp på prov.