Drömfabrikens filmklubb säsongen 2020-2021

I oktober 2020 startade vi säsongens filmklubb. Nu har vi pausat filmvisningen och återupptar den när pandemiläget lättat, förhoppningsvis till hösten 2021!

Filmklubben visar film en gång i månaden, oktober-april. Platsen är Mötesplats Stallarholmen, en trappa upp i Gula Industrihuset, Brogatan 21. Föreställningarna börjar 18.30


För att få se filmer måste man lösa ett medlemskap i Filmklubben.
Medlemskap löses vid entrén. Medlemskapet för hela säsongen 2020-2021 
(7 filmer) kostar 250 kr. Hoppar man på till våren 2021 är kostnaden 150 kr. 

Det går ej att lösa biljett till enstaka föreställningar på grund av regelverket i licensen från Swedish Film. Vid frågor, kontakta filmansvarige Torsten Sköld 070 - 590 61 61 eller mail till filmklubben@dromfabriken.net

Efter filmen öppnar vi ett litet café med kaffe och te för att ge möjlighet till eftersnack.

 

Hösten 2020

Onsdag 7/10 kl 18.30

Måndag hela veckan   (1 tim 4 min)

Se Bill Murray i högform i denna galna romantiska komedi om en sarkastisk meterolog som fångas i en tidsförvrängning av den värsta dagen i sitt liv. Tillsammans med en obevekligt gladlynt producent och en stroppig kameraman skickas TV-meterologen Phil Connors till Punxsutawney i Pennsylvania för att bevaka det årliga firandet av vårens ankomst. Men på väg ut från staden fastnar Phil i en kraftig snöstorm - som inte ens han själv lyckats förutse - och blir strandsatt i småstaden. Och när saker och ting inte verkar kunna bli värre, så blir de just det. Phil vaknar nästa morgon och upptäcker att han upplever gårdagen om igen... och igen... och igen...

 

Onsdag 4/11 kl 18.30

Filmen inställd pga pandemin. Visas senare
Min Pappa Marianne   (1 tim 45 min)

Efter att ha brutit upp med pojkvännen återvänder Hanna, 28, till Alingsås för ett vikariat på lokalnyheterna. När hennes älskade pappa, prästen med det stora skägget, avslöjar att han egentligen vill vara Marianne vänds Hannas värld upp och ner. Men för pappa Marianne finns ingen återvändo, hon måste äntligen få vara den hon är. Det blir en omtumlande resa för Hanna som varken kände sig själv eller sin pappa så väl som hon trodde. En varm feelgood-berättelse om modet att vara sig själv och lyckan över att bli älskad för den man är.


 

Onsdag 2/12  kl 18.30

Filmen inställd pga pandemin. Visas senare
Återstoden av dagen   (2 tim 14 min)

En butler som offrar kropp och själ i sitt arbete åren före Andra Världskriget inser försent hur vilseledd han är av sin lojalitet och hur mycket han försakat av sitt eget liv. James Stevens är av Guds nåde den perfekte butlern. Utanför rasar klasskampen i 1930-talets England men i salongerna på Darlington Hall är världshistoria på väg att skrivas. Premiärministern är nämligen beredd att teckna ett underhållsavtal med representanter för Nazi-Tyskland. I kulisserna ser Mr. Stevens till att allt är perfekt. Tidningarna stryks innan de bärs in till läsaren, dukarna stärks och borden dukas med millimetrars passform. Att visa känslor eller få känslomässiga utbrott är förbjudet i Mr. Stevens värld. Den ena dagen är den andra dagen lik tills den livfulla Miss Kenton dyker upp och sätter mer än Mr. Stevens moralbegrepp på prov.

Våren 2021

Onsdag 13/1 kl 18.30

Filmen inställd pga pandemin. Visas senare
Tårtgeneralen   (1 tim 40 min)

Året är 1984 och tv-programmet Rekord-Magazinet utser Köping till Sveriges tråkigaste stad. Medan bygden lamslås och ett helt land skrattar bestämmer sig Hasse P - nyinflyttad, skuldsatt, möjligen alkoholiserad - för att motbevisa "Stockholmsjävlarna" genom att bygga världens längsta smörgåstårta. Det blir upptakten till en serie befängda händelser. Men den här dråpliga berättelsen som är hämtad ur verkligheten, handlar också om allt det som sjuder under ytan i vilken liten svensk stad som helst. Framförallt handlar det om en man, hans smörgåstårta och om ett annat slags livsverk.

Onsdag 3/2 kl 18.30

Filmen inställd pga pandemin. Visas senare
JOJO Rabbit   (1 tim 48 min)

"Jojo Rabbit" är en andra världskriget-satir om en ensam tysk pojke vars världsbild vänds upp och ned när han upptäcker att hans mamma gömmer en ung judisk flicka på vinden. Med hjälp av sin idiotiska låtsasvän Adolf Hitler måste han nu konfrontera sina nationalistiska fördomar.

Onsdag 3/3  kl 18.30

Filmen inställd pga pandemin. Visas senare
Babel   (2 tim 22 min)

I de avlägsna delarna av den Marockanska öknen hörs ett gevärskott, vilket detonerar en serie händelser som kommer att länka ett amerikanskt turistpars frenetiska kamp för överlevnad till två marockanska pojkar involverade i ett brott, en barnflicka som olagligt korsar gränsen till Mexico med två amerikanska barn och en japansk tonårsrebel vars far är eftersökt av den japanska polisen i Tokyo! 

Onsdag 7/4 kl 18.30

Filmen inställd pga pandemin. Visas senare 
Blues Brothers   (2 tim 14 min)

En festlig musikkomedi som blivit något av en kultfilm! När Jake Blues släpps från fängelset, blir han hämtad av sin bror Elwood. De åker och hälsar på de nunnor som de växte upp hos. De får veta att hemmet inte längre stöds av kyrkan utan måste säljas. Enda chansen att rädda det är att de 5 000 dollar som är skattepengar för fastigheten, betalas in inom 11 dagar. För att få ihop pengarna sätter bröderna ihop sitt gamla bluesband igen för att ge en stor stödgala där många kända artister, förutom de själva, medverkar. Men de har hunnit skaffa sig många fienden på vägen. Hinner de få ihop pengarna i tid för att rädda hemmet?