Drömfabrikens filmklubb säsongen 2017-2018

Vi visar film en gång i månaden, oktober - april.
Platsen är Mötesplats Stallarholmen, en trappa upp i Gula Industrihuset, Brogatan 21. Föreställningarna börjar 19.00.


Observera att tid, 19.00, och veckodag, onsdagar, är ändrade sedan tidigare år på grund av schemaläggningen på Drömfabriken.

För att få se filmer måste man lösa ett medlemskap i Filmklubben.
Medlemskap löses vid entrén. Medlemskapet för hela säsongen 2017-2018 
(7 filmer) kostar 250 kr. 

Det går ej att lösa biljett till enstaka föreställningar på grund av regelverket i licensen från Swedish Film. Vid frågor, kontakta filmansvarige Peter Drakenberg per telefon/sms 070 - 678 79 62 eller mail: peter@dromfabriken.net

Efter filmen öppnar vi ett litet café med kaffe och te för att ge möjlighet till eftersnack.

Hösten 2017

Onsdag 4 oktober
La La Land                  
( 2 tim 8 min)

Mia, en aspirerande skådespelerska och Sebastian en dedikerad jazzmusiker blir förälskade och tillsammans kämpar de för att uppfylla sina drömmar i en stad som är notoriskt känd för att krossa människors förhoppningar. Men ju mer framgångsrika de blir, desto svårare blir det att hålla kärleken vid liv. Musikalen ”La La Land” utspelar sig i nutida Los Angeles, och utforskar glädjen och smärtan i att följa sin dröm och passion.

Onsdag 1 november
Kvinnan på tåget      
( 1 tim 52 min)

Rachel är i sorg efter sin skilsmässa. Varje dag spenderar hon sin dagliga pendeltågsresa fantiserandes om det till synes perfekta paret som bor i ett hus som hennes tåg passerar varje dag. En morgon ser hon någonting chockerande hända utanför tågfönstret som kommer att förändra allt.

Onsdag 6 december 
Fyren mellan haven      ( 2 tim 13 min)

Tom Sherbourne, en fyrvaktare, och hans fru Isabel lever vid kusten i västra Australien. En dag hittar de en död man och ett ensamt spädbarn i en livbåt som blivit uppspolad på stranden. De bestämmer sig snabbt för att ta sig an den lilla flickan som sitt eget barn. Några år hinner passera innan de stöter på en kvinna som har förlorat sin dotter och sin man till sjöss under samma tid som Tom och Isabel hittade sin baby…

Våren 2018

Onsdag 10 januari
Dolda tillgångar          
( 2 tim 7 min)

Katherine Johnson, Dorothy Vaughn och Mary Jackson, tre briljanta kvinnor som jobbade för NASA var hjärnorna bakom en av historiens största projekt, John Glenns uppskjutning i rymden. Det var en fantastisk bedrift som återgav USA sitt självförtroende och inspirerade resten av världen. Trion krossade alla kön och rasbarriärer och blev en inspirationskälla för kommande generationer att drömma stort.

Onsdag 7 februari
Manchester by the sea      
 ( 2 tim 17 min)

Livet för en vaktmästare från Boston förändras för alltid då han återvänder till sin hemstad för att ta hand om sin tonårige brorson. När hans äldre bror Joe går bort får Lee Chandler veta att hans bror utsett honom till ende förmyndare för sin son. Lee tar tjänstledigt och återvänder motvilligt till hemstaden Manchester-by-the-Sea för att ta hand om Patrick, en livlig 16-åring. Väl hemma påminns han om det förflutna som tvingade honom att bryta upp med sin
fru och det samhälle där han fötts och vuxit upp. Stärkta av det gemensamma minnet av mannen som höll deras familj samman, tvingas Lee och Patrick kämpa för att anpassa sig en värld utan honom

Onsdag 7 mars
Livet efter dig                 
( 1 tim 50 min)

Louisa "Lou" Clark bor i en pittoresk stad på den engelska landsbygden. Utan att veta vad hon egentligen vill i livet hoppar hon mellan olika ströjobb och hjälper till att försörja sina föräldrar. Lous vanligtvis så positiva inställning ställs på prov när hon erbjuds ett arbete som personlig assistent åt Will Traynor, en framgångsrik ung aktiemäklare som blivit rullstolsburen i en olycka. Olyckan kom att förändra Wills liv på ett ögonblick. Han som en gång var en aktiv äventyrare har förvandlats till en cyniker som gett upp allt - ända till Lou bestämmer sig för att visa honom att livet är värt att leva. Tillsammans upplever de en omvälvande tid och upptäcker att deras liv - och hjärtan - förändras på ett sätt de aldrig kunnat föreställa sig.


 

Onsdag 4 april
Lion                            
( 1 tim 58 min)

Femårige Saroo bor i norra Indien. Efter att av misstag ha hamnat på ett tåg och somnat vaknar han upp hundratals mil hemifrån. Ingen förstår vad hans säger, och han tvingas en tid att leva som gatubarn i Calcutta. Saroo hamnar till slut på ett barnhem och blir så småningom adopterad av en australiensisk familj. För att inte såra sina adoptivföräldrars känslor nämner Saroo sällan sitt tidigare liv. När en studiekamrat många år senare föreslår att han ska försöka hitta sin hemby med hjälp av Google Earth tycker han att det är en galen idé, men tanken är svindlande och han gör sin första sökning med hjälp av de fragmentariska minnesbilder han kvar.