VIS- OCH LÅTSKRIVARKURS  - MÅN 12/6 – LÖR 17/6

Välkommen till en inspirerande låtskrivarvecka där du både skriver och framför en egen låt. Du tar med en låtidé (exempelvis en melodi eller några textrader) som du sen skriver klart med stöd av två kunniga kursledare. Veckan gästas av två musikprofiler: artisten Amanda Ginsburg och låtskrivaren och producenten Peter Kvint. Veckan avslutas med en konsert i varm atmosfär.
 
Tid   Måndag 12/6 – Lördag 17/6, start kl 17.00 med varierande sluttid, senast 21.00
Plats   Mötesplats Stallarholmen, Gula Industrihuset, Brogatan 21, Stallarholmen
Ålder   16-100 år
Ledare   Angelina Pavanelli, Lotta Bergil
Kostnad   Kostnadsfritt
Övrigt   Kursen pågår kl 17-21 med möjlighet till coaching finns även dagtid. Deltagarna bokar in sig på 2 x 45 min personlig coachning under veckan. Erbjuds både dag & kvällstid. (Drop in-handledning vid flera tillfällen).
Fika   Deltagarna bjuds på enkel fika under kursen
Ansökan   Senast 15/5 via mail: stefan@dromfabriken.net 
Kursansökan är öppen fram till 15 maj, vi har plats för 12 personer och kommer det in fler anmälningar än så kommer kursledarna att göra ett urval. Onsdag 17 maj meddelar vi vilka som kommit in på kursen. Ta med följande information i din ansökan: berätta kort om dig själv, varför du vill gå kursen, något om dina tidigare musikerfarenheter och om du spelar något instrument.

 

Program - Singersongwriterkurs

Måndag 12/6

 • Välkomna! Presentation av veckan samt ledare och kursinnehåll.
 • Föreläsning om visans historik, formkunskap och innehåll. Grunden till dagens singer/songwriters och popmusiker.
 • Kursledarna spelar upp halvfärdiga låtar och tillsammans går vi igenom vad som behövs för att skriva klart låtarna.
 • Deltagarna spelar upp sina låtidéer.
 • Eget arbete där du börjar att skriv på din låt. Ledarna finns så plats på för feedback och coaching. 


Tisdag 13/6

 • Föreläsning branschkunskap: information om musikindustrin, om att publicera musik på streamingtjänster (ex. Spotify), hur du får ersättning för din musik, rättigheter samt marknadsföring. 
 • Låtskrivande och coaching


Onsdag 14/6

 • Föreläsning där låtskrivaren och producenten Peter Kvint berättar om sin musikaliska resa, om låtskrivande mm
 • Låtskrivande och coaching


Torsdag 15/6

 • Uppspel av låtar, spela upp din låt utifrån var den är just nu. Vi hjälps åt med feedback och pepp för att ta låten till nästa steg.
 • Instrumentering och arrangering. Vill du ha komp till din låt under lördagen? Hur vill du att slutprodukten ska låta? Vi hjälps åt att skriva kompskisser till de deltagare som vill ha band.

 
Fredag 16/6

 • Individuella rep dagtid där deltagaren övar själv eller tillsammans med kompband. 
 • Genrep

 
Lördag 17/6

 • Konsertdag med möjlighet att framföra sina låtar dagtid på utomhusscenen under eventet ”Gulans sommarspektakel”. Konsert på Mötesplats Stallarholmen under kvällen.


VÅRA KURSLEDARE

Angelina Pavanelli
Angelina Pavanelli
Lotta Bergil
Lotta Bergil


Om Angelina Pavanelli
Angelina Pavanelli är artist, låtskrivare och musikproducent från Eskilstuna. Hon är uppvuxen i utkanten av Kvicksund och började sin musikaliska utbildning på Eskilstuna kulturskola med dragspel och sånglektioner. Som 16-åring flyttade hon till Stockholm för att studera på Rytmus-Musikergymnasiet och följde upp med ytterligare ett par år av låtskriveri- och musikproduktionsstudier efter det. 2017 flyttade hon tillbaka till sin hemstad och har sedan dess arbetat som pedagog på Eskilstuna kulturskola, arbetat inom projektledning och arrangörskap inom område kultur, arrangerat diverse låtskriverikurser samt frilansat som musiker och artist. Hon är aktuell med nya EP:n ’’Lika bra vi’’ som släpps våren 2023. 

Om Lotta Bergil
Lotta Bergil är musik- och rytmiklärare utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, men har även ett förflutet som popsångerska, keyboardist och trubadur. Hon har undervisat såväl barn och ungdomar som vuxna i piano, akustisk gitarr, bas, trummor, sång och teater, och är sedan några år även körledare. Lotta skriver gärna egna låtar när behovet uppstår eller lusten faller på. Inom ramen för Drömfabrikens månatliga AW med pianobar ger hon utrymme för olika gästartister att uppträda inför publik.